luni, 14 aprilie 2008

Olimpiadele Comunicarii - practica, nu teorie!

Am ales sa studiez stiintele politice si sunt fericita cu alegerea mea. Sunt studenta a unei facultati care prin profesorii, seminaristii si renumele ei, imi ofera un punct de plecare solid si ma ambitioneaza sa vreau mai mult.
Dar in facultate e simplu: ti se da o bibiliografie si te lasa sa patrunzi cat de adanc doresti in miezul a ceea ce azi numim stiinta politica.
Liberalismul lui Locke, conservatorismul lui Burke sau socialismul lui Marx, ne sunt prezentate toate. Aceste teorii ( a caror insemnatate nu o contest ) si multe altele, ne calauzesc pasii in anii de studentie. Dar ma intorc si repet: "teorii". Si apare aici bine cunoscuta zicala: "Teoria ca teoria, dar practica ne omoara."
Rasfoiam pana nu demult cartea doamnei Camelia Beciu despre Comunicarea politica, gandindu-ma cum ar fi sa pun in practica toate acele etape, sa fac o targetare, sa-mi stabilesc obiectivele si publicurile tinta. Sa fac cu adevarat o campanie politica.
Ei bine, datorita Olimpiadelor Comunicarii, am reusit! Am vazut ce inseamna sa cauti idei, sa le imbraci in forma cea mai buna si sa le pui in practica. Am invatat ca munca in echipa e foarte productiva si de ce nu, distractiva. :) Am invatat ca un lucru cu adevarat bun rezulta prin munca, dedicare si multa creativitate.
Multumesc OC pentru sansa pe care mi-a dat-o, pentru provocarea pe care a sadit-o in mine, in noi. Si mai ales, multumesc OC pentru ca ne ofera PRACTICA, NU TEORIE !

Adina Paun

4 comentarii:

Fabrica de cutremure spunea...

Ar trebui sa multumesti si contracandidatilor! Si ei si-au adus aportul la revelatiile matale. :D
Cu placere! :))

StarTeam spunea...

Le multumesc si lor, nu-i problema. Numai ca voi, Fabrica de cutremure, nu prea sunteti contracandidatii mei directi, ca doar suntem la probe diferite. Asa ca voua va multumesc in calitate de...colegi de breasla! :D

mihaela spunea...

Mesaj pentru Fabrica de cutremure: in momentul in care participi la o competitie de comunicare, de orice fel ar fi ea, ar trebui sa stii sa si vorbesti corect... Or, toata lumea stie ca "si-au adus aportul" e unul dintre marile pleonasme din limba romana.

mihaela spunea...

Mesaj pentru "copiii mei": aveti niste idei superrr pentru campania din finala si va felicit pentru asta! Abia astept sa comentam mai pe larg "planul de atac". PS: contracandidatilor trebuie sa le multumiti, probabil, doar atunci cand prestatia lor mediocra va face pe voi, stelutele, sa straluciti si mai tare! :P Va pupa profa!